Zaključna riječ o braniteljima

Probudili se “obespravljeni” branitelji i dali vjetra u jedra hrvatske desnice. Njihovo dugotrajno logorovanje u Zagrebu u Savskoj je kvalitetno a ponajprije kvantitetno popraćeno u medijima. Branitelji izgleda ne shvaćaju da žive u Hrvatskoj koja jedva spaja kraj s krajem. Naravno da se i za njih ima manje. Ali nije u pitanju samo materijalno. Tu je i Dignitet domovinskog rata što god bi to trebalo značiti. Pod prvo je rat prljava rabota i nitko iz njega ne izađe djevičanski čist. Stoga povezivanje digniteta i rata znači ogromnu relativizaciju osnovnih ljudskih vrijednota.

Moglo bi se o izvorima i počecima tog rata reći štošta ali jednom kad je rat planuo branitelji su odradili prljav posao koji je trebalo odraditi. Ono što se skuhalo je trebalo pojesti. Kad je loša gozba užasa završila trebalo ju je što prije zaboraviti.

I taman kad je možda izgledalo da braniteljima ponestaje prosvjedničke energije a cijela je priča prelazila u dosadu, dolazi podrška u obliku kontra-prosvjeda progresivnih (Facebook, ma ne, greška, Occupy) snaga. Hvala bogu da se netko digao protiv desničara će reći ljevičar koji zna da je zakazano postrojavanje ultra desničara  za tjedan kasnije na glavnom trgu Zagreba. Mediji podgrijavaju užeglu čorbu, dodaju širu društvenu dimenziju raznim anketama o navodnoj podršci javnosti braniteljima. I nepodršci javnosti.
Za nastavak igrokaza se pobrinuo UN Odbor za ljudska prava tražeći između ostalog i ravnopravnu primjenu ćirilice.

Izgleda da je HDZ put na vlast otvoren. Za sljedeću rundu stezanja remena je bolje da postoji nova metla na vlasti. Odradila bi i stara metla posao koji bi ji bio određen ali je igra s novom metlom elegantnija. Onako fino zamuti pogled.

Čekaj, branitelji su tema.
Njih bi trebalo zbrinuti kao i svakog drugog čovjeka koji ne može brinuti o sebi. Ostale zahtjeve branitelja bi trebalo ignorirati.

Aktivno ignorirati.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s