Najnovije iz klimatskih promjena

Tematika klimatskih promjena, da to je ono što se nekad zvalo Globalno zagrijavanje da bi najnoviji naziv bio Globalni vremenski poremećaji, još nije bila prisutna na ovim stranicama. Vjerojatno ne postoji osoba koja ne primjećuje degradaciju okoline počevši od industrijskog zagađenja, zagađenja kroz poljoprivredu, siječe prašuma, divlje urbanizacije…skoro pa nema kraja.

Ali ono o čemu mas mediji najviše trube su klimatske …što god. Problem ekologije se je maltene sveo na problem toplogrednog plina CO2. Iz tona prijašnjih rečenica ste vjerojatno zaključili da smo klimatski skeptičari. Ali prije što naprasno završite s čitanjem pogledajte ove stranice i razmislite: Jeli moguće da smo sponzorirani od braće Koch ili naftnog lobija? Malo drukčije bi sve skupa izgledalo, da su iza nas braća iz najviših krugova bogataša, jel da.

Prevladajuća priča je, da su klimatski skeptičari sponzorirani od strane naftnih lobija i sličnih. Međutim prava istina je, da su među klimatskim skeptičarima i pravi klimatolozi sa dužim stažem od IPCC. Naravno o njihovim saznanjima nećete saznati u mas medijima gdje su često izvrgavani ruglu, a bome ih je teško naći i u većini alternativnih medija. Kad bolje pogledate o čemu oni pišu bili biste vjerojatno zaprepašteni koliko pseudo-znanosti, intriga i korupcije se nakupilo oko IPCC i cijele znanstvene industrije koja se izgradila oko brige o klimi.

Biti danas skeptičan oko klimatskih promjena je tabu tema i gotovi svi podupiru tu ideju od ljevice do desnice. Poricati klimatske promjene je pak čisto bogohuljenje. Nešto više o tome možete saznati u novoj rubrici Male enciklopedije – Klima, koju preporučamo posjetiti ukoliko još niste upoznati s argumentima klimatskih skeptičara. U igri je naime puno, puuuno više od klime same, što donosimo u nastavku s prijevodom članka NASA priznaje da se led na Antaktici povećava (dobra vijest je slaba vijest za klimatske paničare), što je još jedno (od mnogih) opovrgavanja predviđanja IPCC. Ujedno ćete saznati da nam osim monstruoznih ttp/ttip tribunala spremaju osnovati i “klimatski tribunal”.

 

NASA priznaje da se led na Antaktici povećava (dobra vijest je slaba vijest za klimatske paničare)

Jeli provodite besane noći u brizi zbog dizanja razine mora uslijed topljenja antarktičke ledene ploče? Lijepo uživajte u snu prijatelji, NASA vam je dala razlog za lakši san.

U najnoviji studiji Povećanje mase antarktičke ledene ploče prelazi gubitke objavljeni u Journal of Glaciology preokreću se prijašnja predviđanja (uključivo ona u zadnjem izvještaju IPCC) da se antarktička ledena ploča topi i doprinosi povećanju razine mora. NASA u priopćenju za tisak navodi, da je u prijašnjem predviđanju pogrešno pretpostavila, da se je ledena ploča povisila zbog nakupljanja snijega, te da se je u stvari to dogodilo zbog povećanja količine leda

Prijašnje predviđanje, uključivši IPCC, je postavilo doprinos Antarktike povećanju razine mora (procijenjen na 0,27mm godišnje) potpuno pogrešno. “Dobra vijest je, da Antarktika trenutno ne doprinosi povećanju razine mora nego ju smanjuje za 0,23mm godišnje”. Da, samo su pogriješili za 185%, pretpostavljam, i postavili promjenu u suprotnom smjeru. Moglo je biti gore…mislim bolje.

Ali bez brige, stvari su još uvijek loše. “Ali to su također loše vijesti. Ako povećanje razine mora od 0,27mm godišnje, koje se pripisuje Antarktici u izvještaju IPCC, u stvari ne dolazi od Antarktike, onda mora postojati neki drugi doprinos koji nije uračunat”.

Vidite, ti isti istraživači koji ne mogu točno reći jeli Antarktika dobiva na masi ili gubi (kamoli koliko mase) su u stanju odrediti povećanje razine mora do jedne stotine milimetra. Naravno nema tu problema preciznosti. Dakle možete nastaviti brinuti, pretpostavljam. (Osim one male dosadne Stanforske studije koja ukazuje da su prijašnji modeli uvelike precijenili rast razine mora u budućnosti).

Ako vam ovo opet izgleda kao deja vu, onda čestitam; pozorni ste.

Jeli se sječate kad je NASA satelit otkrio neočekivan gubitak leda u istočnoj Antarkcici u 2009. godini? Rezultat nije bio “očekivan”, jer se istočna Antarktika smatrala stabilnom, dok se kontinentalni gubitak leda (no, neto povečanje) navodno dešavao na zapadnom djelu. Trebala je znanost-mrzeća-poricicateljska-pogana zvijer ukazati da su brojke izvedene iz mjerenja gravitacije, koja su pokupila izostatsko prilagođavanje, (nap.prev.-vertikalno pomicanje tektonske ploče uslijed promjene opterećenja ledom), dakle promjene ispod leda, a ne promjene u ledu samom. I evo gle par mjeseci kasnije je tim predvođen drugim NASA JPL istraživačem otkrio, da su mjerenja gravitacije u stvari mjerila….samo malo…izostatska prilagođavanja.

Ali su nekako “Neočekivani gubici leda u istočnoj Antarktici” postigli više naslova u medijima nego “Opa, oprostite za ovo, mjerili smo nešto potpuno drugo”.

Naravno to nije izoliran fenomen.

Jeli se sjećate kad je NASA objavila ovu dramatičnu sliku temperaturnih trendova Antarktike na kojoj se vidi trend rasta temperature između 0,05C i 0,1C na većem dijelu kontinenta?

antarctica_avhrr_81-07

Jeste li primijetili sitno štampano na kraju trećeg paragrafa kad usput navode, da je razina neizvjesnosti mjerenja, na kojima se karta zasniva, između 2 i 3C. Dakle 40 do 60 puta više od razlike koju su izmjerili (u trendu). Za ovakvo totalno besmisleno bojanje karte bi studenti dobili dobili ‘1’ ali to je dovoljno dobro za NASA.

Možda nas ne bi trebalo iznenaditi da su autori ove studije, koja ukazuje da Antarktik u stvari smanjuje razinu mora a ne povećava, izloženi podsmjehu i neprijateljstvu od strane kolega. “Molimo ne objavite ovu studiju”  je rekao istraživač Univerze iz Colorada na al Jazeeri. Na kraju krajeva; to je “u suprotnosti sa satelitskim mjerenjima leda što ih već 13 godina vrši NASA misija GRACE”.

To je poanta. Mislili bi, da će to biti shvaćeno kao prekrasna vijest za one koji su istinski zabrinuti zbog klimatskih promjena i predviđenih katastrofalnih posljedica. Svaki razuman čovjek bi bio oduševljen da su se njegova strašna predviđanja strave i užasa pokazala potpuno krivima. Ali to ne stoji za istraživače čiji je unosan posao u vrijednosti $1,5 trilijuna ugrožen sa smanjivanjem histerije vezane uz globalno zagrijavanje.

Kakogod, nažalost globalna klimatska-užas-očekujuća-pseudo znanost, koju izgleda nije moguće pobiti argumentima, nije samo stvar poslovnih interesa. Riječ je o mnogo široj agendi koju je prvi zacrtao Rimski klub u svojoj publikaciji Prva globalna revolucija iz 1991. godine gdje stoji:

U potrazi za zajedničkim neprijateljem protiv kojeg bi se mogli udružiti smo pronašli ideju, da bi zagađenje, prijetnja globalnog zagrijavanja, nestašica vode, glad i slično, bili primjereni neprijatelji. U njihovoj cjelokupnosti i njihovim interakcijama, ti fenomeni konstituiraju zajedničku opasnost kojoj bi se trebali suprotstaviti svi zajedno. Ali kod označavanja tih opasnosti kao neprijatelja upadamo u zamku, na koju smo čitatelje već upozorili: naime pogreška kod zamjene simptoma i uzroka. Sve te opasnosti su prouzročene ljudskom intervencijom u prirodne procese i možemo ih prevladati samo promjenom stavova i ponašanja. Pravi neprijatelj je dakle čovječanstvo samo.

Da, to je isti Rimski klub koji je predviđao da će biti više od tucet sirovina potpuno iscrpljeno. To su objavili 1972. u Granice rasta i sva predviđanja su se iskazala pogrešnima. To je taj isti Rimski klub koji je onda slavio grešku (koja je raspirivala strah) iz Granica rasta sa velebnim “slavljem” 40.godišnjice….čega….40 godina značajnog rasta?

limits_wingo failed

pogrešna predviđanja označena crvenom bojom

I da, to je taj isti Rimski klub čiji članovi su Ali Gori i Mihajli Gorbačevi i Timi Wirthi i Pauli Ehrlichi ovog svijeta, koji imaju načina, motiva i mogućnosti da doista “naprave čovječanstvo neprijateljem”.

Sad se nalazimo pred početak posljednje UN klimatske konference COP21 koja će se dešavati od 30.studenug do 11.prosinca u Parizu. Kao i u Kopenhagenu 2009.se i na ovoj konferenci prijeti prijedlozima novih globalnih institucija vladanja, propisima i mehanizmima za borbu protiv (nepostojeće) klimatske opasnosti. Na stolu se nalazi prijedlog teksta novog klimatskog sporazuma: novi UN tribunal koji bi trebao presuđivati u slučajevima neispunjavanja klimatskih obaveza.

Glede na činjenicu da je izvršna sekretarka UNFCCC Chritiana Figueres priznala ranije ove godine, da će konferenca namjerno promijeniti “model ekonomskog razvoja”:

  • da se eugeničar bilderbergovac Bill Gates naslanja na njezino priznanje i pri tom dodaje, da će nas samo Velika vlada spasiti od globalnog zagrijavanja
  • da se je Kina priključila fami globalnog zagrijavanja i u svom peto-ljetnom planu zapisala potrebu po većem uključivanju u međunarodne institucije
  • da Obama prijeti da će u završnoj rundi zaobići senat, kako bi ugovor prošao

mislim da mogu sa sigurnošću reći, da su u pokretu velike stvari u ovom tehnokratskom grabežu moći.

 

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s