Šetnja po vijestima br. 2

Prva pobjeda nad tehnokratima, ministar Crnoja je odstupio. Pobjeda? Dajte najte. Sadašnja vlada je pokazala, da će njezin mandat biti obilježen proizvodnjom kvazi-skandala te da će svaki trenutak iskoristiti za montiranje strategije Podijeli i Vladaj.

Priču o Crnoji bi mogli sažeti u antičku priču. Postavi i istakni lika, koji će u areni pokupiti gnjev javnosti i kad mu mač pritisne grkljan, car okrene pogled prema raji. Dugim pogledom promotri cjelu arenu, stupnjujući napetost. Shvati što raja želi, okrene palac prema dolje i raja zadovoljna ide kući.
Igara će biti ali kruha kako za koga.

 

Okršaj u Oregonu se nastavlja. Ukoliko hoćete ispravno shvatiti ovaj događaj, treba za početak prihvatiti da je u SAD poprilično drukčije društveno okruženje nego u Europi. Ustav im dozvoljava držanje i nošenje oružja ma što god mi mislili o tome, koliko god nama to izgledalo glupo i opasno (što u suštini je!!!!).
Mas mediji vam neće reći da se SAD tiranski odnosi do svojih stanovnika.

Cijela priča je počela oko obitelji Hammond i njihove dugogodišnje borbe sa Saveznom upravom za upravljanje zemljištima (Bureau of Land Management – BLM). Kompletnu povijest možete saznati u članku 21stcenturywire.com.

Godine 2011. su Hammondi optuženi za podmetanje vatre i sudilo im se za teroristički čin(!!!), iako se zapravo radilo o paljenju kontra-vatre (2006. godine su olujne munje zapalile vatru u blizini njihovog ranča), nešto što je standardni postupak u borbi protiv prirodnih požara. Sudski postupak je bio prepun manipuliranja od strane tužiteljstva, uglavnom, lakrdija od postupka, montirani proces.

Vrlo važno je naglasiti da Hammondi nisu podržali Bundyje i nisu htjeli nikakve pomoći, zaštite ili okršaja. Okršaj je također totalno glupo zamišljen, jer ne možeš se boriti s puškama protiv vojske (ono nije policija!) i dozvoliti si statički okršaj. Uglavnom, sve je toliko čudno i glupo, da glupost i nepromišljenost ne mogu opravdati situacije oko okršaja, te da s pravom možemo razmišljati o tome, da se radi tajnoj operaciji saveznih represivnih organa.

Gle, Obami je to došlo baš u pravo vrijeme kad je poduzeo nove korake za razoružanje građana.

Kolovođe Ryan i Ammon Bundy bili su uhvaćeni, izvučeni, sklonjeni na sigurno, dok će ovce koje su ih slijedile najvjerojatnije na klanje.

Nauk ove priče za Amerikance: ništa ne možete protiv tiranske vlade. Niti po legalnom putu, niti po ilegalnom putu. NAUČENA BESPOMOĆNOST, pojačana.
I za zaključak, kako se treba boriti protiv tiranije.

 

Hvala bogu, završio je sajam taštine u Davosu gdje elite na početku godine (koje li slučajnosti) nastoje udahnuti nešto optimizma svojoj raji. Blebetanje koje se tamo čuje naprosto je uvreda zdravom razumu. Usput ogromna medijska pažnja nekako opere ostale elitističke organizacije poput Trilateralne komisije, Bilderberg grupe, Council on foreign relations, Chatham House…. u smislu, vidite ništa opako ne radimo. Da, ponekad se i tajno sastajemo, valjda i mi smijemo ponekad pobjeći od medijske pažnje, imati nešto privatnosti.

Ali i u Davosu elitisti izbace neke izjave koje bi nas trebale zabrinuti. Na primjer, John Cryan, direktor Deutsche Banka, je rekao tijekom diskusije ‘Fintech’: “Mislim da gotovina za deset godina više neće postojati. Ne trebamo je, strašno je neefikasna i skupa”. Podržao ga je James Gorman, direktor Morgan Stanleya, i upozorio, da ne treba biti histeričan glede novih financijskih tehnologija (bez casha). Dan Schulman, direktor Paypala, je označio cyber-terorizem kao najveću prijetnju financijskoj industriji i otišao još korak dalje: “Slijedeći veliki pritisak će biti to, da će financijski sistem biti hakiran na dan ili dva”.

Stvarno imate razloga biti i histerični glede mogućnosti ukidanja casha. Podosta su već odmakli s tom idejom. Ne samo da nas mogu prisluškivati i prisluškuju nas svugdje, ukidanje gotovine bi značilo, da imaju pod kontrolom i sve naše financijske transakcije. Big mf Brother. Društvo bez gotovine bi omogućilo i nametanje negativnih kamatnih stopa s vrlo nevjerojatnim posljedicama gledano iz perspektive sadašnjice.

Prognoza glede hakiranja se sasvim lijepo uklapa, jer gotovo da ne prođe mjesec dana da ne čujete neku priču o hakiranju. Usput, što se tiče cyber-napada (ne)moramo naprosto vjerovati riječ. I tko je počinitelj i da se događaj uopće zbio. Dokazi se uglavnom ne podnose, a čak ako bi se podnijeli, potrebni su stručnjaci da ih protumače. Ne tvrdimo da se cyber-napadi ne dešavaju. Bome, Isis se još nije uključio u cyber-teror, valjda sad tek uče. Nema frke, postoje cyber-punkeri Anonymus.

Za kraj, nemojte zaboraviti da oni imaju i sredstva i motive, da zaista naprave što su prognozirali.

 

U Parizu su taksisti prosvjedovali protiv Ubera. Imaju razloga, Uber im oduzima posao i mogu biti jeftiniji jer većina radi na crno. Ali danas, kad plaće realno padaju uz veliku nezaposlenost, većina Uberaša taj posao vjerojatno radi iz potrebe. Imamo situaciju, da se ljudi-koji-hoće-preživjeti (taksisti) bore protiv drugih ljudi-koji-hoće-preživjeti (Uber). Poprilično suludo, umjesto da bi se zajedno borili protiv zajedničkog neprijatelja. Možemo reći da su se taksisti ponašali kao porezna uprava, jer hoće da i Uberaši plaćaju poreze.

 

Izrael optužuje Tursku da potpomaže Isis. Prosječnom čovjeku koji se informira isključivo putem mas medija sigurno nije poznato da i Izrael također pomaže Isisu u zbrinjavanju ranjenika i da vjerojatno kupuje Isisovu (sirijsku, iračku) naftu.

 

“Neovisni” analitičar Davor Gjenero je bio praćen i imao je kontakte sa stranim veleposlanstvima izvještava Jutarnji list. Davor priznaje kontakte sa srpskim i mađarskim veleposlanstvom. HRT prenosi i njegove izjave, na primjer:” Nikad se nisam susretao sa stranim obavještajcima, susretao sam se isključivo sa stranim diplomatima“. Sva veleposlanstva su legla obavještajaca i ne piše im na čelu ‘obavještajac’. Diplomati isto tako mogu odigrati ulogu obavještajca. Nadalje:”… nikad nisam raspolagao nikakvim klasificiranim podacima.” Ok, budemo mu vjerovali na riječ.

Kako je uobičajeno mas mediji promaše poantu i zato smo mi tu da odradimo taj posao.
Davor je imao kontakte s veleposlanstvima (množina) i vjerojatno nam nisu nabrojali sva veleposlanstva. Baš bi bilo zgodno saznati je li na tom popisu i koje veleposlanstvo iz kruga “redovitih osumnjičenika”.

Kaj je Davor radio s tim ljudima: učio ih belu, razgovarao o vremenu, razmjenjivao seksualne fantazije,….. S pravom možemo sumnjati da je dobivao i neke naputke za svoj (ne)rad.

“Neovisni analitičari” su standardni alat za oblikovanje javnog mnijenja. Kako se to radi/lo u Americi možete saznati ovdje. Ukratko, CIA i Pentagon odavno koriste takve likove za anal-iziranje ljudi.

Da budemo jasni, ne radi se o analnom općenju. Radi se o silovanju, jer vi niste dali pristanka na takav odnos.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s