KLIMA

The Great Global Warming Swindle

Dokumentarac će vam jasno i jednostavno prikazati koliko pseudo-znanosti postoji kod IPCC i stručnjaka koji ga podupiru. Ali ako vas interesira kuda sve nas može dovesti pokret protiv klimatskih promjena u širem društvenom kontekstu, ćete morati pogledati/pročitati još druge stvari.

Titlovi.

The Great Global Warming Swindle

Youtube.

The IPCC exposed

Video govori o naravi postignutog znanstvenog konsenzusa oko klimatskih promjena. Navodi podosta primjera loše znanosti. Najbolji dio je intervju sa Timothyjem Ballom koji objasni način kako dolazi do pseudo-znanosti IPCC te da ona nije u tolikoj mjeri posljedica neke zavjere (na što često ukazuju alternativni mediji) koliko je ona zapravo posljedica opisa poslova i ustroja IPCC, na čemu je puno radio Maurice Strong. Vrlo znakovit intervju s M.Strongom iz 1972.godine!!!

ipcc exposed

Youtube.

Download.

Climate I: Is The Debate Over?

Ova emisija ima 4 djela. U prvom djelu govore klimatski skeptičari. Jako je zanimljiv prijelaz iz prvog djela, kojeg karakterizira znanstveni diskurz, na drugi dio, u kojem se razina spušta na paušalno pričanje o svačemu pa i na opovrgavanje značenja afere Climategate. Pravu narav te afere možete upoznati ovdje gdje se nalaze i linkovi na objavljene emaile koji su središte te afere.

snapshot

Youtube.

The Technocratic Agenda: Sustainable Development and Climate Eugenics

Intervju s Patrickom Woodom . Što se sve krije iza klimatskog pokreta i što je sve u igri. Svakako preporučamo da pogledate i izvore koji su navedeni(linkovi).

technocratic

Youtube.

Download.

Climate science: Is it currently designed to answer questions?

Pravi članak znanstvenika klimatologa iz MIT pisan na razumljivom jeziku u kojem argumentirano piše o trenutnoj situaciji u klimatologiji počevši od znanstvenih dilema pa do intriga, podvala i notornih gluposti koje dešavaju u zadnje vrijeme. Na primjer, vjerojatno niste znali da je Američka akademija znanosti promijenila proceduru za prihvat novih članova kako bi se mogli ubaciti “klimatski znanstvenici”. A ima još puno toga. Članak je pomalo opširan ali se isplati uložiti truda.

Članak se nalazi ovdje.

Cowspiracy

Malo previše američki dokumentarac koji ne pobija globalnih klimatskih promjena ali ukazuje na stočarstvo kao potpuno prešućen ogroman izvor stakleničnih plinova. Najveća mana ovog dokumentarca je korištenje tuđe propagande za promoviranje vlastite ideje, veganstvo.

cowspiracy

Youtube.

Oglasi